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kikipassions 14.01.2022

Rustic Strawberry balsamic galette Galette de fraises et balsamique Ingredients (4 pers)... Tart crust: 1 cup all purpose flour (farine) 1/2 cup cornmeal flour (farine de maïs) 1/4 cup ice sugar (sucre de glace) 125g unsalted cold butter, diced (beurre non salé froid en dés) 1 tbsp chopped basil (basilic ciselé) 3 Tbsp ice water (eau glacé) 1 egg yolk (jaune d'oeuf) 1 pinch of salt (pincée de sel) Combine the dry ingredients in a bowl, then add the butter. Mash the butter into the flour until you reach a grainy texture. Add the egg yolk and add the water 1 Tbsp at the time, until the dough starts to form a ball and it's elastic. Always work with a cold dough. Flatten the dough into a disc and wrap in plastic wrap. Chill for 20 mn before using it. *** Combinez les ingrédients secs dans un bol, puis ajoutez le beurre. Écrasez le beurre dans la farine jusqu'à obtenir une texture granuleuse. Ajoutez le jaune d'oeuf et ajoutez l'eau 1 c. À soupe à la fois, jusqu'à ce que la pâte commence à former une boule et qu'elle soit élastique. Travaillez toujours avec une pâte froide. Aplatir la pâte dans un disque et envelopper dans une pellicule plastique. Laisser refroidir 20 minutes avant de l'utiliser. Strawberry filling 2 cups strawberries (fraises) 1/2 cup granulated sugar (sucre) 1 Tbsp cornstarch (fecule de maïs) 2 Tbsp balsamic vinegar reduction Roll out dough to a round. Put the filling into the centre. Fold the edges. Brush with melted butter. Bake for 35 mn in a 350F oven. *** Abaisser la pâte en un tour. Mettez le remplissage dans le centre. Plie les bords. Badigeonner de beurre fondu. Cuire 35 mn au four à 350 F. #kikipassions #strawberrygalette #balsamicvinegar #pastrychefs #fraiseduquebec #montrealfood #summervibes #summerfood @ Montreal, Quebec

kikipassions 07.01.2022

Pineapple and ginger juice Jus d'ananas et de gingembre Ingredients: - 100 g fresh ginger, peeled (gingembre frais pelé)... - 1L pure pineapple juice (jus d'ananas pur) - 1L carbonated water (eau gazéifiée) - 4 pink grapefruits (pamplemousse rose) - 1/4 cup or more sugar (sucre) In a blender, crush the ginger. In a large bowl, add 2L of water and the ginger. Let it sit for 1h30 then strain. Meanwhile, extract the juice from the grapefruit and add it to the ginger. Add the remaining ingredients. Chill and serve!!! *** Dans un mixeur, écraser le gingembre. Dans un grand bol, ajoutez 2L d'eau et le gingembre. Laisser reposer pendant 1h30 puis filtrer. Pendant ce temps, extrayez le jus du pamplemousse et ajoutez-le au gingembre. Ajoutez le reste des ingrédients. Refroidissez et servez !!! #kikipassions #thirstythursday #grapefruit #summerdrinks #summervibes #montrealfood

kikipassions 26.12.2021

Fricassée de poulet Chicken fricassee Ingredients (4 pers) - 1 farm chicken (poulet de ferme)... - 1 cup chopped white leek (poireau blanc haché) - 1 cup chopped onion (oignon haché) - 1 Tbsp chopped garlic (ail haché) - 1 can mushrooms (champignons) - 1 cup white wine (vin blanc) - 2 cup chicken broth (bouillon de poulet) - 1 cup diced pancetta (pancette en dés) In a pot pan, heat oil and brown the chicken. Add the remaining ingredients and cook over medium heat for 1h. Serve!!! *** Dans une casserole, chauffer l'huile et dorer le poulet. Ajouter le reste des ingrédients et cuire à feu moyen pendant 1h. Servir!!! #kikipassions #fricassee #chickencacciatore #easycook #montrealfood #chefofinstagram @ Montreal, Quebec

kikipassions 13.12.2021

Smoked turkey with mushrooms Dinde fumée aux champignons Ingredients (4 pers) - 2 smoked turkey legs (cuisses de dinde fumée)... - 1 cup chopped onions (oignons hachés) - 1 Tbsp chopped garlic (ail haché) - 1 lb white mushrooms (champignons blancs) - 1 green bell pepper, sliced (poivron vert en lamelles) - 1/2 cup heavy cream (crème épaisse) - 1 Tsp concentrated broth (bouillon concentré) - 1/2 Tsp flour (farine) - Salt and pepper (sel et poivre) In a pot pan, heat a little bit of oil then add the onion and garlic. Stir for 2 mn and add the mushrooms. Cook until they brown. Add the turkey, cream, broth and bell pepper. Cook for 10 mn. Salt and pepper, if necessary. Add the flour and cook for another 2 mn. Serve!!! *** Dans une casserole, faites chauffer un peu d'huile puis ajoutez l'oignon et l'ail. Remuer pendant 2 mn et ajouter les champignons. Cuire jusqu'à ce qu'ils brunissent. Ajouter la dinde, la crème, le bouillon et le poivron. Cuisinez 10 mn. Salez et poivrez, si nécessaire Ajouter la farine et cuire encore 2 mn. Servir!!! #kikipassions #smokedturkey #mushrooms #healthyfood #montrealfood #chefofinstagram #blackfoodie #fnceats @ Montreal, Quebec

kikipassions 23.11.2021

Veal kidneys sautéed with spinach Rognons de veau sautés aux épinards Ingredients (4 pers) - 1 veal kidney, whole (rognon de veau entier)... - 1 green bell pepper (poivron vert) - 1 red bell pepper (poivron rouge) - 3 french shallots, sliced (échalotes en lamelles) - 1 Tsp chopped garlic (ail haché) - 1/2 Tsp chopped ginger (gingembre haché) - 200 g spinach (épinards) - 1 Tbsp smoked paprika (paprik fumé) - 1/2 Tsp chili pepper (piment Chili) - Salt and pepper (sel et poivre) - 1 Tbsp veal brown stock (fond de veau); optional To prepare the veal kidney, remove the fat and trim away any sinew. Separate each nodule of kidney and cut each in half. Season with smoked paprika, chili pepper, salt and pepper. Let it sit for 10 mn. Meanwhile, slice the bell peppers. In a large skillet, add 2 Tbsp olive oil, garlic and shallots. Stir for 2 mn then add the kidney. Stir until they brown; then add the bell pepper and stock. Cook for 5 mn. Add the spinach and cook for 2 mn. Serve with semolina ***Pour préparer le rognon de veau, retirez le gras et coupez le tendon. Séparez chaque nodule de rognon et coupez-les en deux. Assaisonner avec du paprika fumé, du piment rouge, du sel et du poivre. Laissez-le reposer pendant 10 mn. Pendant ce temps, tranchez les poivrons. Dans une grande poêle, ajoutez 2 c. À soupe d'huile d'olive, d'ail et d'échalotes. Remuez pendant 2 mn puis ajoutez le rein. Remuer jusqu'à ce qu'ils brunissent; puis ajoutez le poivron et le bouillon. Cuire 5 mn. Ajouter les épinards et cuire 2 mn. Servir avec de la semoule #kikipassions #vealkidney #healthyfood #montrealfood #chefofinstagram #spinach #rognon @ Montreal, Quebec

kikipassions 09.11.2021

Sayur Urab - Mixed Vegetables (mélange de légumes) Ingredients (4 pers) - Hard vegetables (légumes durs): 2 sliced carrots (carottes en lamelles), 2 cups green beans (haricots verts) - 2 cups soft vegetables (légumes mous): Bok Choy, Spinach (épinard), Bean Sprouts (germes de soja)... - 1 cup unsweetened shredded coconut (noix de coco râpée non sucrée) - 1 Tsp chopped basil (basilic ciselé) - Juice 1/2 lime (jus d'1/2 citron vert) - 1/2 red bell pepper (poivron rouge) - 1 cup chopped shallot (échalotes hachée) - 1/4 cup sliced garlic (ail en lamelles) - 1 Tbsp oyster sauce (sauce huître) - Salt and pepper (sel et poivre) Boil water then add hard vegetables for 2mn then add the soft vegetables. Cook for another 3 mn. Strain the vegetables and set aside. In a skillet, put oil, shallot and garlic. Stir until slightly brown. Add the bell pepper, oyster sauce, salt and pepper. Cook for 2 mn. Remove from heat then mix in the coconut, basil and lime juice. Add the cooked vegetables. Serve with white rice and ground pork. *** Faites bouillir l'eau puis ajoutez les légumes durs pendant 2 minutes, puis ajoutez les légumes mous. Cuisinez encore 3 mn. Retirer les légumes et mettre de côté. Dans une poêle, mettre l'huile, l'échalote et l'ail. Remuer jusqu'à ce que le tout soit légèrement doré. Ajouter le poivron, la sauce aux huîtres, le sel et le poivre. Cuire 2 mn. Retirer du feu puis incorporer la noix de coco, le basilic et le jus de citron vert. Ajoutez les légumes cuits. Servir avec du riz blanc et du porc haché. #kikipassions #healthyfood #balifood #mixvegetables #healthyfood #eatyourgreens #montrealfood #chefofinstagram @ Montreal, Quebec

kikipassions 07.11.2021

"Whatever is good for your soul, do that"

kikipassions 04.11.2021

Pork chop with onions and pepper Côtelettes de porc aux oignons et poivrons Ingredients (4 pers) - 4 pork chops (côtelettes de porc)... - 1/2 dry white wine ( vin blanc sec) - 1 Tbsp chopped garlic (ail haché) - 1 cup chicken broth (bouillon de poulet) - 2 red onions, sliced (oignons rouges en lamelles) - 1 red bell pepper, sliced (poivron rouge en lamelles) - 1 yellow bell pepper, sliced (poivron jaune en lamelles) - 1 Tsp chopped basil (basilic ciselé) - 1/2 Tsp fresh thyme (thym frais) - Juice d'1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - Salt and freshly ground black pepper (sel et poivre noir fraîchement moulu) Season the chop with salt and pepper. In a large skillet, heat 2 Tbsp olive oil then add the pork. Flip the chops frequently until brown (2 mn). Add the garlic and wine. Lower the heat to medium and cook for 5 mn. Add 1/2 cup of broth, cover and cook over low heat for 10 mn. Remove the pork; add the onions, pepper and the remaining broth. Cook over medium heat until the vegetables soften. If necessary, add salt and pepper. Add the herbs and lemon juice. Serve with the pork. *** Assaisonnez la côtelette avec du sel et du poivre. Dans une grande poêle, faites chauffer 2 c. À soupe d'huile d'olive, puis ajoutez le porc. Retourner fréquemment les côtelettes jusqu'à ce qu'elles soient dorées (2 mn). Ajouter l'ail et le vin. Baisser le feu à moyen et cuire 5 mn. Ajoutez 1/2 tasse de bouillon, couvrez et faites cuire à feu doux pendant 10 mn. Retirer le porc; Ajouter les oignons, le poivron et le bouillon restant. Cuire à feu moyen jusqu'à ce que les légumes ramollissent. Si nécessaire, salez et poivrez. Ajouter les herbes et le jus de citron. Servir avec le porc. #kikipassions #porkchops #healthyfood #bellpeppers #montrealfood #chefofinstagram #chefoninstagram #fnceats @ Montreal, Quebec

kikipassions 02.11.2021

Shrimps with green herb sauce Crevettes avec sauce verte aux herbes Ingredients (4 pers): - 1 lbs shrimps peeled and deveined (crevettes pelées et déveinées)... - 6 scallions (oignons verts) - 6 garlic cloves (gousses d'ail) - 1 bunch of parsley (persil) - 1/2 cup olive oil (huile d'olive) - 1/2 cup chicken broth (bouillon de poulet) - 1/2 Tsp chili pepper (piment chili) - Salt and pepper (sel et poivre) Preheat the oven to 500F. In a blender, purée the olive oil and garlic. Add the remaining ingredients except the broth. Add the mix to the shrimps and add salt and pepper. Put the mixture in a roasting pan along with the broth. Roast for 15 mn. *** Préchauffez le four à 500 F. Dans un mélangeur, réduire en purée l'huile d'olive et l'ail. Ajouter le reste des ingrédients sauf le bouillon. Ajoutez le mélange aux crevettes, salez et poivrez. Mettez le mélange dans une rôtissoire avec le bouillon. Rôtir 15 mn. #kikipassions #shrimp #greensauce #healthyfood #healthycomfortfood #chefofinstagram #chefoninstagram #montrealfood #fnceats @ Montreal, Quebec

kikipassions 26.10.2021

Stuffed chicken Poulet farci Ingredients: - 1 whole chicken (poulet entier)... - 1/4 cup dairy free butter or regular (beurre vegan ou regulier) - Salt and black pepper (sel et poivre noir) - 1L chicken broth (bouillon de poulet) - 1 onion (oignon) - 2 carrots (carottes) - 1 branch of celery (celeri) - Fresh herbs: sage (sauge), thyme (thym), rosemary (romarin), oregano (origan) - 1 garlic clove (gousse d'ail) Wash the chicken and pat dry. Season with salt and pepper. Put the herbs under the skin with butter. In a baking dish, put the carrots, celery, onion, garlic, fresh herbs (sage, thyme, rosemary, oregano), chicken broth, salt and pepper. Put the chicken on top. Bake in an oven at 350F for 2h. *** Lavez le poulet et séchez-le. Assaisonnez avec du sel et du poivre. Mettez les herbes sous la peau avec du beurre. Dans un plat allant au four, mettre les carottes, celeri, oignon, ail, herbes fraîches (sauge, thym, romarin, origan), bouillon de poulet, sel et poivre. Mettre le poulet au dessus. Cuire dans un four à 350F pendant 2h. Stuffing (farce) - 1 lb lean ground beef (boeuf haché maigre) - 1 Tbsp chopped sage (sauge ciselée) - 1 Tbsp chopped thyme (thym ciselé) - 1 Tsp Allspices - 1 Tbsp ground celery seeds (graines de céleri moulues) - 6 sliced bread, slightly toasted (tranches de pain légèrement ) - 1 cup chopped celery (céleri) - 1 onion, chopped (oignon haché) - 2 garlic cloves, chopped (gousses d'ail hachées) - 1 cup chopped parsley (persil haché) - 2 eggs (oeufs) - 1 cup chicken broth (bouillon de poulet) - Salt and pepper (sel et poivre) In a skillet, put 2 Tbsp oil. Add the onion, celery,garlic and spices. Cook over medium heat for 5 mn. Add the beef and brown it. Remove from heat and add the bread, parsley, beaten egg and broth. Bake in a 350F oven along with the chicken. *** Dans une poêle, mettre 2 c. À soupe d'huile. Ajouter l'oignon, le céleri, l'ail et les épices. Cuire à feu moyen pendant 5 minutes. Ajoutez le boeuf et faites-le dorer. Retirer du feu et ajouter le pain, le persil, l'œuf battu et le bouillon. Cuire au four à 350 F avec le poulet. #kikipassions #stuffedchicken #montrealfood #fnceats #easter #blackfoodie #chefofinstagram @ Montreal, Quebec

kikipassions 22.10.2021

Steak with red wine sauce and vegetable puree Steak sauce au vin rouge et purée de légumes Ingredients: - 2 lbs flank steak (bavette de boeuf)... - vegetable oil (huile vegetale) - 1 cup red wine (vin rouge) - 1 cup beef broth (bouillon de boeuf) - 1 Tsp flour (farine) - 1 cup chopped onion (oignon haché) - 1/2 cup chopped parsley (persil haché) - Juice of 1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - 1 tbsp Dijon mustard - 2 Tbsp vegan butter or regular (beurre vegetal ou regulier) - Salt and black pepper (sel et poivre noir) At least 1h prior, season the steak with salt and pepper. In a skillet, heat the oil and cook the steak on both sides. Remove the meat and add the onions. Stir for few minutes then add the butter and flour. Deglaze with wine and broth. Add the mustard, parsley, lemon juice, salt and pepper. Cook for 5 mn. *** Au moins 1 heure avant, assaisonnez le steak avec du sel et du poivre. Dans une poêle, faites chauffer l'huile et faites cuire le steak des deux côtés. Retirez la viande et ajoutez les oignons. Remuez pendant quelques minutes puis ajoutez le beurre et la farine. Déglacer avec le vin et le bouillon. Ajoutez la moutarde, le persil, le jus de citron, le sel et le poivre. Cuire 5 mn. Vegetable puree: - 1 lbs red potatoes, peeled and diced (pommes de terre rouges pelées et en dés) - 2 cups cauliflower florets (fleurons de chou-fleur) - 1 cup broccoli (brocoli) - 2 cups soy milk (lait de soja) - 1/4 cup vegan butter (beurre vegetal) In a pot pan, put the potatoes with milk. Cook over medium heat. When they start to soften, add the cauliflower. In a microwave, place the broccoli with a little bit of water and cook for 5 mn. Puree the potatoes then add the broccoli, butter, salt and pepper. *** Dans une casserole, mettez les pommes de terre avec le lait. Cuire à feu moyen. Quand ils commencent à ramollir, ajoutez le chou-fleur. Au micro-ondes, placez le brocoli avec un peu d'eau et laissez cuire 5 mn. Réduisez les pommes de terre en purée, puis ajoutez le brocoli, le beurre, le sel et le poivre. #kikipassions #flanksteak #eatyourgreens #chefofinstagram #fnceats #redwinesauce #blackfoodie #mashedpotatoes #montrealfood @ Montreal, Quebec

kikipassions 20.10.2021

Strawberry Basil shortcake Gâteau sablé aux fraises et au basilic Ingredients (4 pers): - 1 lb strawberries, diced (fraises en dés)... - 1 Tbsp chopped basil (basilic haché) - Juice 1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - 2 Tbsp sugar (sucre) Put everything in a bowl and let it sit for 30 mn at least. *** Mettez le tout dans un bol et laissez-le reposer pendant au moins 30 minutes. Biscuits: - 3/4 cup all purpose flour (farine tout usage) - 2 Tbsp cornstarch ( amidon de maïs) - 1 Tbsp sugar (sucre) - 1 Tsp baking powder (poudre à pâte ou levure chimique) - 1/4 Tsp baking soda (bicarbonate de soude) - 1 pinch of salt (sel) - juice of 1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - 1/2 cup coconut milk (lait de coco) - 1/4 cup coconut oil, melted (huile de coco fondu) Preheat the oven to 425F. Whisk the dry ingredients together. In another bowl whisk the wet ingredients together. Gradually add the wet ingredient to the dry and constantly stirring. Line a baking pan with parchment paper. Drop level scoop of batter on prepared sheetand sprinkle with a little bit of sugar. Bake for 12-15 mn. *** Préchauffez le four à 425 F. Fouetter les ingrédients secs ensemble. Dans un autre bol, fouetter les ingrédients humides. Ajouter progressivement l'ingrédient humide au sec et en remuant constamment. Tapisser une plaque à pâtisserie de papier sulfurisé. Déposez une coupe de pâte et saupoudrer avec un peu de sucre. Cuire au four pendant 12-15 minutes. Coconut whipped cream - 1 can heavy coconut cream (crème de coco épaisse), discard the liquid - 1 Tbsp sugar (sucre) - 1/4 Tsp vanilla extract (extrait de vanille) #kikipassions #strawberryshortcake #strawberrybasil #dairyfree #veganfood #chefofinstagram #chefoninstagram #fnceats #blackfoodie #healthydesserts #montrealfood @ Montreal, Quebec

kikipassions 18.05.2021

Rustic Strawberry balsamic galette Galette de fraises et balsamique Ingredients (4 pers)... Tart crust: 1 cup all purpose flour (farine) 1/2 cup cornmeal flour (farine de maïs) 1/4 cup ice sugar (sucre de glace) 125g unsalted cold butter, diced (beurre non salé froid en dés) 1 tbsp chopped basil (basilic ciselé) 3 Tbsp ice water (eau glacé) 1 egg yolk (jaune d'oeuf) 1 pinch of salt (pincée de sel) Combine the dry ingredients in a bowl, then add the butter. Mash the butter into the flour until you reach a grainy texture. Add the egg yolk and add the water 1 Tbsp at the time, until the dough starts to form a ball and it's elastic. Always work with a cold dough. Flatten the dough into a disc and wrap in plastic wrap. Chill for 20 mn before using it. *** Combinez les ingrédients secs dans un bol, puis ajoutez le beurre. Écrasez le beurre dans la farine jusqu'à obtenir une texture granuleuse. Ajoutez le jaune d'oeuf et ajoutez l'eau 1 c. À soupe à la fois, jusqu'à ce que la pâte commence à former une boule et qu'elle soit élastique. Travaillez toujours avec une pâte froide. Aplatir la pâte dans un disque et envelopper dans une pellicule plastique. Laisser refroidir 20 minutes avant de l'utiliser. Strawberry filling 2 cups strawberries (fraises) 1/2 cup granulated sugar (sucre) 1 Tbsp cornstarch (fecule de maïs) 2 Tbsp balsamic vinegar reduction Roll out dough to a round. Put the filling into the centre. Fold the edges. Brush with melted butter. Bake for 35 mn in a 350F oven. *** Abaisser la pâte en un tour. Mettez le remplissage dans le centre. Plie les bords. Badigeonner de beurre fondu. Cuire 35 mn au four à 350 F. #kikipassions #strawberrygalette #balsamicvinegar #pastrychefs #fraiseduquebec #montrealfood #summervibes #summerfood @ Montreal, Quebec

kikipassions 06.05.2021

Pineapple and ginger juice Jus d'ananas et de gingembre Ingredients: - 100 g fresh ginger, peeled (gingembre frais pelé)... - 1L pure pineapple juice (jus d'ananas pur) - 1L carbonated water (eau gazéifiée) - 4 pink grapefruits (pamplemousse rose) - 1/4 cup or more sugar (sucre) In a blender, crush the ginger. In a large bowl, add 2L of water and the ginger. Let it sit for 1h30 then strain. Meanwhile, extract the juice from the grapefruit and add it to the ginger. Add the remaining ingredients. Chill and serve!!! *** Dans un mixeur, écraser le gingembre. Dans un grand bol, ajoutez 2L d'eau et le gingembre. Laisser reposer pendant 1h30 puis filtrer. Pendant ce temps, extrayez le jus du pamplemousse et ajoutez-le au gingembre. Ajoutez le reste des ingrédients. Refroidissez et servez !!! #kikipassions #thirstythursday #grapefruit #summerdrinks #summervibes #montrealfood

kikipassions 26.04.2021

Fricassée de poulet Chicken fricassee Ingredients (4 pers) - 1 farm chicken (poulet de ferme)... - 1 cup chopped white leek (poireau blanc haché) - 1 cup chopped onion (oignon haché) - 1 Tbsp chopped garlic (ail haché) - 1 can mushrooms (champignons) - 1 cup white wine (vin blanc) - 2 cup chicken broth (bouillon de poulet) - 1 cup diced pancetta (pancette en dés) In a pot pan, heat oil and brown the chicken. Add the remaining ingredients and cook over medium heat for 1h. Serve!!! *** Dans une casserole, chauffer l'huile et dorer le poulet. Ajouter le reste des ingrédients et cuire à feu moyen pendant 1h. Servir!!! #kikipassions #fricassee #chickencacciatore #easycook #montrealfood #chefofinstagram @ Montreal, Quebec

kikipassions 22.04.2021

Sayur Urab - Mixed Vegetables (mélange de légumes) Ingredients (4 pers) - Hard vegetables (légumes durs): 2 sliced carrots (carottes en lamelles), 2 cups green beans (haricots verts) - 2 cups soft vegetables (légumes mous): Bok Choy, Spinach (épinard), Bean Sprouts (germes de soja)... - 1 cup unsweetened shredded coconut (noix de coco râpée non sucrée) - 1 Tsp chopped basil (basilic ciselé) - Juice 1/2 lime (jus d'1/2 citron vert) - 1/2 red bell pepper (poivron rouge) - 1 cup chopped shallot (échalotes hachée) - 1/4 cup sliced garlic (ail en lamelles) - 1 Tbsp oyster sauce (sauce huître) - Salt and pepper (sel et poivre) Boil water then add hard vegetables for 2mn then add the soft vegetables. Cook for another 3 mn. Strain the vegetables and set aside. In a skillet, put oil, shallot and garlic. Stir until slightly brown. Add the bell pepper, oyster sauce, salt and pepper. Cook for 2 mn. Remove from heat then mix in the coconut, basil and lime juice. Add the cooked vegetables. Serve with white rice and ground pork. *** Faites bouillir l'eau puis ajoutez les légumes durs pendant 2 minutes, puis ajoutez les légumes mous. Cuisinez encore 3 mn. Retirer les légumes et mettre de côté. Dans une poêle, mettre l'huile, l'échalote et l'ail. Remuer jusqu'à ce que le tout soit légèrement doré. Ajouter le poivron, la sauce aux huîtres, le sel et le poivre. Cuire 2 mn. Retirer du feu puis incorporer la noix de coco, le basilic et le jus de citron vert. Ajoutez les légumes cuits. Servir avec du riz blanc et du porc haché. #kikipassions #healthyfood #balifood #mixvegetables #healthyfood #eatyourgreens #montrealfood #chefofinstagram @ Montreal, Quebec

kikipassions 09.04.2021

Smoked turkey with mushrooms Dinde fumée aux champignons Ingredients (4 pers) - 2 smoked turkey legs (cuisses de dinde fumée)... - 1 cup chopped onions (oignons hachés) - 1 Tbsp chopped garlic (ail haché) - 1 lb white mushrooms (champignons blancs) - 1 green bell pepper, sliced (poivron vert en lamelles) - 1/2 cup heavy cream (crème épaisse) - 1 Tsp concentrated broth (bouillon concentré) - 1/2 Tsp flour (farine) - Salt and pepper (sel et poivre) In a pot pan, heat a little bit of oil then add the onion and garlic. Stir for 2 mn and add the mushrooms. Cook until they brown. Add the turkey, cream, broth and bell pepper. Cook for 10 mn. Salt and pepper, if necessary. Add the flour and cook for another 2 mn. Serve!!! *** Dans une casserole, faites chauffer un peu d'huile puis ajoutez l'oignon et l'ail. Remuer pendant 2 mn et ajouter les champignons. Cuire jusqu'à ce qu'ils brunissent. Ajouter la dinde, la crème, le bouillon et le poivron. Cuisinez 10 mn. Salez et poivrez, si nécessaire Ajouter la farine et cuire encore 2 mn. Servir!!! #kikipassions #smokedturkey #mushrooms #healthyfood #montrealfood #chefofinstagram #blackfoodie #fnceats @ Montreal, Quebec

kikipassions 05.04.2021

"Whatever is good for your soul, do that"

kikipassions 30.03.2021

Veal kidneys sautéed with spinach Rognons de veau sautés aux épinards Ingredients (4 pers) - 1 veal kidney, whole (rognon de veau entier)... - 1 green bell pepper (poivron vert) - 1 red bell pepper (poivron rouge) - 3 french shallots, sliced (échalotes en lamelles) - 1 Tsp chopped garlic (ail haché) - 1/2 Tsp chopped ginger (gingembre haché) - 200 g spinach (épinards) - 1 Tbsp smoked paprika (paprik fumé) - 1/2 Tsp chili pepper (piment Chili) - Salt and pepper (sel et poivre) - 1 Tbsp veal brown stock (fond de veau); optional To prepare the veal kidney, remove the fat and trim away any sinew. Separate each nodule of kidney and cut each in half. Season with smoked paprika, chili pepper, salt and pepper. Let it sit for 10 mn. Meanwhile, slice the bell peppers. In a large skillet, add 2 Tbsp olive oil, garlic and shallots. Stir for 2 mn then add the kidney. Stir until they brown; then add the bell pepper and stock. Cook for 5 mn. Add the spinach and cook for 2 mn. Serve with semolina ***Pour préparer le rognon de veau, retirez le gras et coupez le tendon. Séparez chaque nodule de rognon et coupez-les en deux. Assaisonner avec du paprika fumé, du piment rouge, du sel et du poivre. Laissez-le reposer pendant 10 mn. Pendant ce temps, tranchez les poivrons. Dans une grande poêle, ajoutez 2 c. À soupe d'huile d'olive, d'ail et d'échalotes. Remuez pendant 2 mn puis ajoutez le rein. Remuer jusqu'à ce qu'ils brunissent; puis ajoutez le poivron et le bouillon. Cuire 5 mn. Ajouter les épinards et cuire 2 mn. Servir avec de la semoule #kikipassions #vealkidney #healthyfood #montrealfood #chefofinstagram #spinach #rognon @ Montreal, Quebec

kikipassions 23.03.2021

Pork chop with onions and pepper Côtelettes de porc aux oignons et poivrons Ingredients (4 pers) - 4 pork chops (côtelettes de porc)... - 1/2 dry white wine ( vin blanc sec) - 1 Tbsp chopped garlic (ail haché) - 1 cup chicken broth (bouillon de poulet) - 2 red onions, sliced (oignons rouges en lamelles) - 1 red bell pepper, sliced (poivron rouge en lamelles) - 1 yellow bell pepper, sliced (poivron jaune en lamelles) - 1 Tsp chopped basil (basilic ciselé) - 1/2 Tsp fresh thyme (thym frais) - Juice d'1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - Salt and freshly ground black pepper (sel et poivre noir fraîchement moulu) Season the chop with salt and pepper. In a large skillet, heat 2 Tbsp olive oil then add the pork. Flip the chops frequently until brown (2 mn). Add the garlic and wine. Lower the heat to medium and cook for 5 mn. Add 1/2 cup of broth, cover and cook over low heat for 10 mn. Remove the pork; add the onions, pepper and the remaining broth. Cook over medium heat until the vegetables soften. If necessary, add salt and pepper. Add the herbs and lemon juice. Serve with the pork. *** Assaisonnez la côtelette avec du sel et du poivre. Dans une grande poêle, faites chauffer 2 c. À soupe d'huile d'olive, puis ajoutez le porc. Retourner fréquemment les côtelettes jusqu'à ce qu'elles soient dorées (2 mn). Ajouter l'ail et le vin. Baisser le feu à moyen et cuire 5 mn. Ajoutez 1/2 tasse de bouillon, couvrez et faites cuire à feu doux pendant 10 mn. Retirer le porc; Ajouter les oignons, le poivron et le bouillon restant. Cuire à feu moyen jusqu'à ce que les légumes ramollissent. Si nécessaire, salez et poivrez. Ajouter les herbes et le jus de citron. Servir avec le porc. #kikipassions #porkchops #healthyfood #bellpeppers #montrealfood #chefofinstagram #chefoninstagram #fnceats @ Montreal, Quebec

kikipassions 09.03.2021

Shrimps with green herb sauce Crevettes avec sauce verte aux herbes Ingredients (4 pers): - 1 lbs shrimps peeled and deveined (crevettes pelées et déveinées)... - 6 scallions (oignons verts) - 6 garlic cloves (gousses d'ail) - 1 bunch of parsley (persil) - 1/2 cup olive oil (huile d'olive) - 1/2 cup chicken broth (bouillon de poulet) - 1/2 Tsp chili pepper (piment chili) - Salt and pepper (sel et poivre) Preheat the oven to 500F. In a blender, purée the olive oil and garlic. Add the remaining ingredients except the broth. Add the mix to the shrimps and add salt and pepper. Put the mixture in a roasting pan along with the broth. Roast for 15 mn. *** Préchauffez le four à 500 F. Dans un mélangeur, réduire en purée l'huile d'olive et l'ail. Ajouter le reste des ingrédients sauf le bouillon. Ajoutez le mélange aux crevettes, salez et poivrez. Mettez le mélange dans une rôtissoire avec le bouillon. Rôtir 15 mn. #kikipassions #shrimp #greensauce #healthyfood #healthycomfortfood #chefofinstagram #chefoninstagram #montrealfood #fnceats @ Montreal, Quebec

kikipassions 06.03.2021

Stuffed chicken Poulet farci Ingredients: - 1 whole chicken (poulet entier)... - 1/4 cup dairy free butter or regular (beurre vegan ou regulier) - Salt and black pepper (sel et poivre noir) - 1L chicken broth (bouillon de poulet) - 1 onion (oignon) - 2 carrots (carottes) - 1 branch of celery (celeri) - Fresh herbs: sage (sauge), thyme (thym), rosemary (romarin), oregano (origan) - 1 garlic clove (gousse d'ail) Wash the chicken and pat dry. Season with salt and pepper. Put the herbs under the skin with butter. In a baking dish, put the carrots, celery, onion, garlic, fresh herbs (sage, thyme, rosemary, oregano), chicken broth, salt and pepper. Put the chicken on top. Bake in an oven at 350F for 2h. *** Lavez le poulet et séchez-le. Assaisonnez avec du sel et du poivre. Mettez les herbes sous la peau avec du beurre. Dans un plat allant au four, mettre les carottes, celeri, oignon, ail, herbes fraîches (sauge, thym, romarin, origan), bouillon de poulet, sel et poivre. Mettre le poulet au dessus. Cuire dans un four à 350F pendant 2h. Stuffing (farce) - 1 lb lean ground beef (boeuf haché maigre) - 1 Tbsp chopped sage (sauge ciselée) - 1 Tbsp chopped thyme (thym ciselé) - 1 Tsp Allspices - 1 Tbsp ground celery seeds (graines de céleri moulues) - 6 sliced bread, slightly toasted (tranches de pain légèrement ) - 1 cup chopped celery (céleri) - 1 onion, chopped (oignon haché) - 2 garlic cloves, chopped (gousses d'ail hachées) - 1 cup chopped parsley (persil haché) - 2 eggs (oeufs) - 1 cup chicken broth (bouillon de poulet) - Salt and pepper (sel et poivre) In a skillet, put 2 Tbsp oil. Add the onion, celery,garlic and spices. Cook over medium heat for 5 mn. Add the beef and brown it. Remove from heat and add the bread, parsley, beaten egg and broth. Bake in a 350F oven along with the chicken. *** Dans une poêle, mettre 2 c. À soupe d'huile. Ajouter l'oignon, le céleri, l'ail et les épices. Cuire à feu moyen pendant 5 minutes. Ajoutez le boeuf et faites-le dorer. Retirer du feu et ajouter le pain, le persil, l'œuf battu et le bouillon. Cuire au four à 350 F avec le poulet. #kikipassions #stuffedchicken #montrealfood #fnceats #easter #blackfoodie #chefofinstagram @ Montreal, Quebec

kikipassions 18.02.2021

Steak with red wine sauce and vegetable puree Steak sauce au vin rouge et purée de légumes Ingredients: - 2 lbs flank steak (bavette de boeuf)... - vegetable oil (huile vegetale) - 1 cup red wine (vin rouge) - 1 cup beef broth (bouillon de boeuf) - 1 Tsp flour (farine) - 1 cup chopped onion (oignon haché) - 1/2 cup chopped parsley (persil haché) - Juice of 1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - 1 tbsp Dijon mustard - 2 Tbsp vegan butter or regular (beurre vegetal ou regulier) - Salt and black pepper (sel et poivre noir) At least 1h prior, season the steak with salt and pepper. In a skillet, heat the oil and cook the steak on both sides. Remove the meat and add the onions. Stir for few minutes then add the butter and flour. Deglaze with wine and broth. Add the mustard, parsley, lemon juice, salt and pepper. Cook for 5 mn. *** Au moins 1 heure avant, assaisonnez le steak avec du sel et du poivre. Dans une poêle, faites chauffer l'huile et faites cuire le steak des deux côtés. Retirez la viande et ajoutez les oignons. Remuez pendant quelques minutes puis ajoutez le beurre et la farine. Déglacer avec le vin et le bouillon. Ajoutez la moutarde, le persil, le jus de citron, le sel et le poivre. Cuire 5 mn. Vegetable puree: - 1 lbs red potatoes, peeled and diced (pommes de terre rouges pelées et en dés) - 2 cups cauliflower florets (fleurons de chou-fleur) - 1 cup broccoli (brocoli) - 2 cups soy milk (lait de soja) - 1/4 cup vegan butter (beurre vegetal) In a pot pan, put the potatoes with milk. Cook over medium heat. When they start to soften, add the cauliflower. In a microwave, place the broccoli with a little bit of water and cook for 5 mn. Puree the potatoes then add the broccoli, butter, salt and pepper. *** Dans une casserole, mettez les pommes de terre avec le lait. Cuire à feu moyen. Quand ils commencent à ramollir, ajoutez le chou-fleur. Au micro-ondes, placez le brocoli avec un peu d'eau et laissez cuire 5 mn. Réduisez les pommes de terre en purée, puis ajoutez le brocoli, le beurre, le sel et le poivre. #kikipassions #flanksteak #eatyourgreens #chefofinstagram #fnceats #redwinesauce #blackfoodie #mashedpotatoes #montrealfood @ Montreal, Quebec

kikipassions 12.02.2021

Strawberry Basil shortcake Gâteau sablé aux fraises et au basilic Ingredients (4 pers): - 1 lb strawberries, diced (fraises en dés)... - 1 Tbsp chopped basil (basilic haché) - Juice 1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - 2 Tbsp sugar (sucre) Put everything in a bowl and let it sit for 30 mn at least. *** Mettez le tout dans un bol et laissez-le reposer pendant au moins 30 minutes. Biscuits: - 3/4 cup all purpose flour (farine tout usage) - 2 Tbsp cornstarch ( amidon de maïs) - 1 Tbsp sugar (sucre) - 1 Tsp baking powder (poudre à pâte ou levure chimique) - 1/4 Tsp baking soda (bicarbonate de soude) - 1 pinch of salt (sel) - juice of 1/2 lemon (jus d'1/2 citron) - 1/2 cup coconut milk (lait de coco) - 1/4 cup coconut oil, melted (huile de coco fondu) Preheat the oven to 425F. Whisk the dry ingredients together. In another bowl whisk the wet ingredients together. Gradually add the wet ingredient to the dry and constantly stirring. Line a baking pan with parchment paper. Drop level scoop of batter on prepared sheetand sprinkle with a little bit of sugar. Bake for 12-15 mn. *** Préchauffez le four à 425 F. Fouetter les ingrédients secs ensemble. Dans un autre bol, fouetter les ingrédients humides. Ajouter progressivement l'ingrédient humide au sec et en remuant constamment. Tapisser une plaque à pâtisserie de papier sulfurisé. Déposez une coupe de pâte et saupoudrer avec un peu de sucre. Cuire au four pendant 12-15 minutes. Coconut whipped cream - 1 can heavy coconut cream (crème de coco épaisse), discard the liquid - 1 Tbsp sugar (sucre) - 1/4 Tsp vanilla extract (extrait de vanille) #kikipassions #strawberryshortcake #strawberrybasil #dairyfree #veganfood #chefofinstagram #chefoninstagram #fnceats #blackfoodie #healthydesserts #montrealfood @ Montreal, Quebec

kikipassions 01.02.2021

Fish curry Curry de poisson Ingredients: - 400 g salmon fillets, diced (filet de saumon en dés)... - 300 g shrimps peeled and deveined (crevettes pelées et déveinées) - 1 can of coconut milk - 2 cups chopped cilantro (coriandre hachée) - 2 onions, chopped (oignons hachés) - 3 garlic cloves, chopped (gousses d'ail hachées) - 1 tbsp curry powder (curry en poudre) - 1 Tbsp chopped ginger (gingembre) - 1 Tsp chopped chili pepper (piment haché) - 1 red bell pepper, coarsely chopped (poivron rouge grossièrement haché) - 2 tomatoes, diced (tomates en dés) - Caraway salt (sel carvi): 2 Tsp caraway seeds (graines de carvi), 1 Tsp whole black peppercorn (poivre noir entier), 2 Tsp whole coriander seeds (graines de coriandre), 1/2 Tsp fenugreek seeds (graines de fenugrec), 3 Tbsp salt (sel), 1/4 Tsp Cayenne pepper (piment de Cayenne) Preparation: In a pot pan, put 2 tbsp olive oil with onions, garlic, ginger, chili, curry, bell pepper, cilantro and salt. Stir for 2 mn then add the fish. Stir frequently until the fish is cooked. Add the shrimps, coconut milk and tomatoes. Cook for 10 mn then Serve with rice. *** Dans une casserole, mettez 2 c. À soupe d'huile d'olive avec les oignons, l'ail, le gingembre, le piment, le curry, le poivron, la coriandre et le sel. Remuer pendant 2 mn puis ajouter le poisson. Remuer fréquemment jusqu'à ce que le poisson soit cuit. Ajouter les crevettes, le lait de coco et les tomates. Cuire 10 mn puis servir avec du riz. #kikipassions #fishcurry #spicyfood #montrealfood #indianfood #healthyfood #blackfoodie #chefofinstagram #chefoninstagram @ Montreal, Quebec